Uunifeta-vesimelonisalaatti

keskiviikko 12. kesäkuuta 2019
Uunifeta ja vesimeloni ovat upea pari. Tästä ei kesäsalaatti parane!

Uunifeta-vesimelonisalaatti

Uunifetan resepti on yksinkertainen: feta kuumaan uuniin oliiviöljyn kanssa. Noin vartin päästä käsissäsi on kimpale valkoista dimanddia, jossa on kullanruskeat reunat. Uunissa paahtunut feta on samettisen pehmeää, hetken jäähdyttyään paloiteltavissa tai murusteltavissa pienemmäksi.

Fetajuuston maku tiivistyy uunin paahteessa. Aivan kuin siitä tulisi kypsytettyä juustoa – sillä toisella tavalla kypsytettyä juustoa. Se on aivan mahdottoman helppo taikatemppu, jota kannattaa kokeilla, jos olet vielä jättänyt sen tekemättä.

Suolaisen juuston pariksi makea meloni on aivan täydellinen makukavaljeeri. Samalla tavalla kuin makea ja suolainen täydentävät toisiaan, luovat kylmä ja lämmin hauskan vastaparin. Siksi suosittelenkin, että tarjoat kuutioidun melonin kylmänä ja uunifetan lämpimänä tai haaleana.

Uunifetaa tehdessä kannattaa valita kaupasta mahdollisimman hyvä fetajuusto. Kun valitset aitoa fetaa (ei salaattijuustoa), olet jo varmoilla vesillä. Aito feta paahtuu hyvin, ja maistuu juuri sopivan happamalle. Itse suosin usein Pirkka-fetaa, se on minun suuhun sopiva, mutta mikä tahansa hyvä feta sopii uunifetaksi.

Jos pidät fetajuustosta, suosittelen ehdottomasti testaaamaan näitä reseptejäni. Uunifeta sopii hyvin sekä salaatteihin että lämpimiin ruokiin. 


Eikä tietenkään kannata unohtaa Liemessä-Jennin uunifetapastaa, vuoden 2019 kuuminta ja halutuinta ruokaa.



Resepti


Uunifeta-vesimelonisalaatti

neljälle

  • noin neljännes vesimeloni
  • 200 g laadukasta fetajuustoa
  • noin 4 rkl oliiviöljyä
  • hieman mustapippuria
  • kourallinen tuoretta minttua

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laitan feta uunivuokaan tai uuninkestävälle tarjoilulautaselle. Lorauta hieman öljyä fetan päälle.
  2. Paahda fetaa uunissa noin 12–15 minuuttia eli kunnes fetapalan reunat saavat hieman väriä.
  3. Kuutioi vesimeloni.
  4. Laita uunifeta ja vesimelonikuutiot samalle lautaselle. Huiski päälle oliiviöljyä sekä hieman mustapippuria.
  5. Viimeistele kourallisella tuoretta minttua sekä halutessasi syötävillä kukilla.

3 kommenttia

Life with Satu kirjoitti...

Oi että miten herkullisen näköistä <3 Varmasti viikonlopun ruokiin menee tämä.

Yksinkertaisesti koti kirjoitti...

Tätä on hehkutettu siellä sun täällä ja on pitänyt monesti ostaa ainekset.
Jos tämän herkkuohjeen siivittämänä, saisin viimein kokattua kotonakin :)
Kiitos ohjeesta !

Hannele kirjoitti...

Ihana kuulla, että salaatti näyttää hyvältä. Sitä se onkin! Pahoittelut megapitkästä vastausviiveestä, nämä kommentit oli menneet minulta ihan ohi.

Sisällön tarjoaa Blogger.