Viinibaari Vox, Oulu

Viinibaari Vox on kuin Oulu itse: rento, tunnelmallinen ja hyväntuulinen.

Viinibaari Vox, Oulu

Viinibaarin avautuessa täyttyvät ensin nurkkapöydät. Pian ravintolassa käy jo kuhina, kun päivän taittuessa iltaan viinibaarin ovi käy yhä tiuhempaan.

Viinibaari Vox on oululaisten olohuone. Sinne on helppo piipahtaa lasilliselle, pitää tapaksien ääressä iltapäivän viimeinen palaveri tai laskeutua viinibaarin tunnelmassa viikonlopun letkeään syleilyyn. Tämä postaus on osa #eatoulu-sarjaa, jossa tutustutaan pohjoisen pääkaupungin ravintoloihin. Tervetuloa Ouluun! 

Viinibaari Vox, Oulu

Viinibaari Vox on nimensä mukaisesti ensisijaisesti viiinibaari. Viinilista on monipuolinen, ja listan ulkopuolelta löytyy usein mielenkiintoisia tulokkaita. Valtaosaa viineistä myydään myös laseittain, eikä listalta tarvitse juomaa ilman apuja päättää – työntekijät osaavat suositella sopivaa juomaa, kun heille antaa vähän vinkkiä makumieltymyksistä. Juomalistaa täydentävät oluet ja siiderit.

Tunnelma on aina leppoisa, ja tarjoilu pelaa sekä pöytiin että pikkuruisella tiskillä. Voxin ihanuuden salaisuus piilee ainakin osin myös asiakaskunnassa: viinibaarissa viihtyvät kaikenikäiset ja kaikenlaiset kävijät. Iltapäivällä, arkenakin, siellä piipahdetaan after work -lasillisella, alkuillasta käydään teatteri- tai ravintolaetkoilla, myöhemmin ruokailun jatkoilla.

Viinibaari sopii myös kohtaamispaikaksi rennolle palaverille (been there done that) ja koko illan maailmanparannusmaratonille. Kerran ystävä laittoi viestin, että hän myöhästyi vahingossa bussista, ja piteli pakkasta Voxissa. Joitakin viikkoja myöhemmin ehdotin, josko hän voisi taas myöhästyä bussista. Se ei ollut ongelma.

Viinibaari Vox, Oulu

Vox ei ole varsinainen ruokaravintola, mutta kyllä sinne nälkäisenä voi mennä. Listalla on vaihtuva lajitelma juustoja sekä tapaksia. Molempia saa joko yksittäin tai lautasellisen – jälkimmäinen on suositukseni. Ruokalistalla on myös rapeaksi paahdettuja täytettyjä leipiä, toasteja, joilla lähtee isompikin huiko. Ja kuka estää tilaamasta kaikkea tätä.

Viinibaari Vox

Pakkahuoneenkatu 8

Oulu

Missä muualla Oulussa kannattaa syödä? Alla lisää ravintolasuosituksiani.

Ravintola Puistola
Ravintola Ostroferia