Ravintola Puistola, Oulu

sunnuntai 26. toukokuuta 2019
Mitkä ovat parhaat ravintolat Oulussa? Missä pohjoisen Suomen pääkaupungissa oikein kannattaa syödä?

Ravintola Puistola, Oulu

Minulta kysytään tuon tuosta suosituksia Oulun ravintoloista. Minne kannattaa mennä? Mitkä ovat Oulun parhaat ravintolat? Tässä postaussarjassa tutustutaan paikallisiin ravintoloihin ja kahviloihin. Tervetuloa Ouluun!

Ensimmäisenä syödään Ravintola Puistolassa, joka sijaitsee Oulun kauneimmassa talossa, aivan kaupungin ydinkeskustassa. Vaaleanpunaisen jugend-talon kaarevien ikkunoiden suojissa on sekä ravintola Puistola että Puistolan kahvila, suosikkejani molemmat. Kellarista löytyy lisäksi mainio artesaanipizzeria Cantina, jossa pizzat tehdään juureen.
 Ravintola Puistola, Oulu

Ravintola Puistolassa korkeatasoiset raaka-aineet hehkuvat lopputuloksessa: ruoka on laadukasta, aina hyvää ja huolella valmistettua. Keittiö panostaa lähellä tuotettuun ruokaan, ja myös sesonkien virta näkyy lautasella. Lista päivittyy sopivassa rytmissä, lounaslista viikoittain.

Puistolan keittiössä tehdään kaikki itse: Salaatinkastikkeet ja hillot, kastikkeet ja jätskit on valmistettu käsityönä ravintolan keittiössä, ja kellarissa on pizzeria Cantinan lisäksi oma kivijalkaleipomo, jossa myös vaalitaan käsityön taitoja. Talon leivällä saa herkutella ruokaa odottaessa.

Tykkään Puistolan napakan listan monipuolisuudesta. Tarjolla on esimerkiksi burgeria, pastaa, salaattia ja risottoa, päivän kala-annos ja keittiömestarin suositus – jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Myös viinit ja muut juomat on valittu huolella, ja viinilistalla on aina kiinnostavia helmiä. Annokset ovat reiluja, joten nälkäisenä ei ravintolasta tarvitse pois lähteä.

Ravintola Puistola, Oulu

Kivijalkaleipomon päivän leipää on ostettavissa kahvilasta, jossa on tarjolla myös leipomon muita herkkuja kakuista täytettyihin leipiin. Kahvilasta saa myös erilaisia aamupalakokonaisuuksia.

Puistola on yksi ainoita paikkoja Oulussa, jossa lounaallakin pääruoka tuodaan pöytään. Jos olet seurannut Kokkipottilan Insta-stooreja, ehkä tiedätkin, että ravintolan risotto on yksi lounassuosikkini. Kahvilan puolella tarjottavasta soppa ja salaatti -lounaasta kirjoitinkin viime kesänä. Soppalounas toimii mainiosti edelleenkin!

Puistola on paikka, jonne voi sopia yhtä hyvin aamiaistreffit, lounaspalaverin, after work -hetken tai illallisen. Mene!

Ravintola Puistola, Oulu

Ravintola Puistola 
Pakkahuoneenkatu 15
Oulu

Oulun ravintolat -postaussarja tutustuttaa teidät oululaisiin ravintoloihin ja kahviloihin. Paikkoihin, joissa itse tykkään käydä, ja joita suosittelen Ouluun saapuville tuttavilleni. Tässä sarjan muita ravintolavinkkejäni:

Ravintola Ostroferia
Viinibaari Vox

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.