Ravintola Ostroferia, Oulu

perjantai 20. syyskuuta 2019
Minulta kysytään usein ravintolasuosituksia Ouluun. Tämä postaussarja kertoo, missä Oulussa kannattaa syödä.


Yksi suosikkiravintolani Oulussa on Ostroferia. Vajaa kolme vuotta sitten Oulun keskustaan avattu ravintola tarjoaa upeita makuja, loistavia viinejä ja ainutlaatuisen tunnelman.

Jennyllä ja Jussilla on poikkeuksellinen kyky luoda ravintolaan kiireettömyyden ja levollisuuden tunnelma. Tunnelma, jollaista en ole kokenut missään muualla. Vaikka 24-paikkainen ravintola olisi viimeistä paikkaa myöten täynnä, ei kiireen tuntu ylety asiakkaisiin. Sekä Jenny että Jussi ja keittiössä työskentelevä toinen kokki pysähtyvät kohtaamaan, katsovat syvälle silmiin ja ovat sen hetken vain sinua ja seuralaisiasi varten. Monesti puhutaan aidosta ja kohtaavasta palvelusta. Ostroferiassa sitä todella saa. Kuin olisi ystävien luona kylässä.


Ostroferia on ravintola, jossa lista vaihtuu tiuhaan. Annos saattaa olla listalla päivän tai viikon, sillä menu muuttuu sesongin ja saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Ravintola luottaa Oulun lähikulmilla tuotettuun ruokaan – ainoastaan juusto tulee kauempaa, Lohjalta, ja viinit Euroopan parhailta viinialueilta. 

Etiketti-lehden haastattelussa Jussi kutsuu ravintolaansa superlähiravintolaksi. Ostroferia onkin super ihan millä tahansa mittarilla arvioituna. Ruoka on raaka-aineita kunnioittavaa, raikasta ja aina loistavaa, superia sanoisin. Viinivalikoima on mielenkiintoinen ja Jennyn viinisuosituksiin kannattaa todella luottaa. Tykkään myös siitä, että viiniä saa pyydettäessä myös minikaatoina. 

Annokset Ostroferiassa ovat alkupalakokoa. Liitutauluille kirjoitetusta päivän menusta voi valita yhden tai kaikki. Usein syön kolmesta neljään ruokaa ja juuston tai jälkkärin, välillä koko listan. Joskus olen ottanut jälkkärin jälkkäriksi tartarin – se kertoo ehkä kaiken tarvittavan sekä annoksen laadusta että suhtautumisestani tuohon jumalten ruokaan.


Ruokaa voisi luonnehtia rennoksi fine dining -ruoaksi. Se on intohimolla ja pieteetillä valmistettua, mutta annokset ovat varsin suoraviivaisia. Ammattitaito on uutettu makuihin, ei tekniikoilla kikkailuun. Ostroferian keittiö tarjoaa juuri sitä mitä hyvältä illallisravintolalta haen: makuja, joihin en ikinä yltäisi kotona, sielua hivelevää raikkautta tai umamisuutta, makuhermoja hyväileviä makuyhdistelmiä.

Intohimo ruokaan ja raaka-aineisiin näkyy Ostroferiassa kaikessa tekemisessä. Keittiössä muun muassa tehdään kaikki ravintolassa käytettävät maitotuotteet tilamaidosta (A2) itse: Smetana, voi, kotijuusto, kondensoitu maito tai jäätelö – kaikki on separoitu, hapatettu tai valmistettu siellä missä ravintolan muutkin maagiset maut luodaan.

Ostroferia on oikea ravintola sinulle, joka nautit laadukkaasta ruoasta ja arvostat huolella valmistettuja annoksia. Sinulle, joka pidät hyvistä viineistä, ehkä natu-viineistäkin. Ostroferia on myös sinulle, joka haluat tätä kaikkea ilman valkoisia pöytäliinoja tai pönötystä.


Ostroferia
Isokatu 13, Oulu
p. +358 10 5249550

Avoinna ke–la. Pöytävaraus suositeltava.

Oulun ravintolat -postaussarjassa tutustutaan oululaisiin ravintoloihin ja kahviloihin. Paikkoihin, joissa tykkään itse käydä, ja joita suosittelen Ouluun saapuville tutuille.

–––––

Kurkkaa sarjan muut postaukset:

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.