Ruusukaalisalaatti kvinoalla

Joko ruusukaali on hurmannut sinutkin?

Ruusukaalisalaatti

Minä kuulun kasvavaan ruusukaalien rakastajien ryhmään. Uskon vakaasti, että ruusukaali hurmaa liki kaikki, kunhan saa syödäkseen hyvin valmistettua kaalipienokaista. Ajatelkaa oikeasti miten pieniä ja söpöjä pikkukaaleja ruusukaalit ovat!

Kokosin tähän postaukseen nipun ruusukaalireseptejä, jotka olet todennut erinomaisiksi. Yksi niistä on otsikon vihreän ruusukaalisalaatin kvinoalla, jonka reseptin löydät postauksen lopusta.

Ruusukaalisalaatti

Ruusukaalin valmistus on helppoa. Tärkeää on vain muistaa, ettei ylikypsennä kaalia. Useimmiten valmistan ruusukaalin paahtamalla sen uunissa. Mikä yllätys; paahdan koko ajan ja kaikkea. Ihana Satu Koivistotituleeraa itseään paahtajanaiseksi, ja minä olen kyllä samaa maata. Paahtamalla tulee parempaa! 

Ruusukaalin voi kypsentää paahtamisen lisäksi höyryttämällä tai vaikka viipaleina pannulla paistaen. Jos kypsennyksen hoitaa keittämällä, on ruusukaalin keittoaika viitisen minuuttia, ei ainakaan enempää. Eikä ruusukaalia tietenkään ole pakko kypsentää lainkaan – raaka kaali on ihanaa.

Yksi ruusukaaliresepti, joka on säilynyt suosikkinani vuosia on paahdettua ruusukaalia karamellisoidulla sipulilla. Reseptistä taitaa tykätä moni muukin, sillä saan reseptiin liittyen edelleen säännöllisesti viestejä. Samankaltaisia viestejä saan toisesta blogin arkiston ruusukaalisalaatilla, jota kutsun myös nimellä kaikki munat samassa korissa. Ruusukaali-avokadosalaatti rapeaksi paahdetulla ilmakuivatulla kinkulla ja parmesaanilla notkauttaa polvia aina vaan. Siinä on monta minun herkkua yhdellä lautasella.

Laitan postauksen loppuun oman blogin ihanimmat ruusukaalireseptit linkkilistaksi tuohon alle, mutta en malta olla vinkkaamatta reseptistä, joka myös notkautti polvia: Hannan soppa -blogin polentaa paahdettujen kaalien ja uppomunien kanssa. Aion testata ruokaa kaapissa olevilla ruusukaaleilla.

Nämä blogin arkistosta löytyvät ruusukaalireseptit innostavat minua edelleen:

Resepti

Ruusukaalisalaatti kvinoalla

neljälle

  • 400 g ruusukaalia
  • hieman öljyä ja suolaa 
  • 1 dl kvinoaa
  • 50 g pinaattia
  • kourallinen lehtipersiljaa
  • saksanpähkinöitä tai manteleita rouhittuna
  • (kuivattuja karpaloita)

kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1–2 tl dijon sinappia (karkea)
  • 2 tl hunajaa tai sokeria
  • suolaa

  1. Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä huolellisesti. 
  2. Keitä kvinoa kypsäksi ohjeen mukaan. Jäähdytä hieman.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  4. Poista ruusukaalien kannat ja tarvittaessa uloimmat lehdet.
  5. Puolita kaalit, huiski päälle hieman öljyä ja suolaa. Paahda ruusukaaleja noin 10 minuuttia.
  6. Sekoita ruusukaalit, kvinoa, pinaatti ja lehtipersilja sekä halutessasi kuivattuja karpaloita.
  7. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Kaada salaatin joukkoon ja sekoita.
  8. Rouhi saksanpähkinät tai mantelit. Ripottele rouhe salaatin päälle.