Itse tehty voitaikina

torstai 12. joulukuuta 2019
Voitaikinan voi tehdä helpolla tai vaikealla tavalla. Valitsin helpon tavan.


JOULUKALENTERIN 12. LUUKKU


Itse tehty voitaikina ei ole lainkaan vaikea tehdä. Etenkin, jos valitsee helpomman tien. Ainekset vaivataan sekaisin, taikinaa kaulitaan ja taitellaan muutamia kertoja ja siinä se. Lopputulos on paljon maukkaampi kuin kaupan taikina, vaikka samaan lehtevyyteen ei toki päästäkään.

Testasin myös perinteisempää, sitä vaativampaa tapaa, jossa osa voista kaulitaan taikinaan lastuina. Lopputulos joulutortuissa ja pasteijoissa oli niin samanlainen, että päätin pitäytyä helpossa ohjeessa.

Täydelliset joulutortut syntyvät, kun teet voitaikinan ja keität samalla luumuhillon kuivatuista luumuista. Alla on voitaikinan ohje sekä linkki luumuhilloreseptiin ja suolaisiin joulutorttuihin, joihin taikina sopii myös erinomaisesti.




Resepti



Itse tehty voitaikina

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl merisuolaa
  • 1 1/2 dl vettä
  • 180 g voita (kylmää ja kuutioitua)

  1. Laita kaikki ainekset kulhoon ja vaivaa käsin tai koneella tasaiseksi taikinaksi.
  2. Taikinan kaulitseminen helpottuu, jos taikina kylmää. Voit siis laittaa taikinan ennen kaulintapuuhaa.
  3. Kaulitse taikina levyksi, taita kolmeen osaan. 
  4. Kaulitse uudelleen ja taita taas.
  5. Kaulitse muutamia kertoja. 
  6. Käytä mahdollisimman vähän kaulitessa jauhoja, ettei taikinaan muodostu jauhotaskuja.
  7. Säilytä kylmässä.

2 kommenttia

Nanna kirjoitti...

Justiin tuolla jeesustelin omassa blogissani, että ostan kyllä voitaikinani kaupasta. Sinä saat kyllä voitaikinankin teonkin kuulostamaan houkuttelevalta!

Hannele kirjoitti...

Hah, kiitos! Yllättävän helppoa se ainakin on!

Sisällön tarjoaa Blogger.