Paahdettu kukkakaalikeitto

torstai 23. tammikuuta 2020
Kukkakaalikeitto syntyy muutamasta raaka-aineesta!

Paahdettu kukkakaalikeitto

Niin se vaan on, että kasviskeiton ainekset kannattaa aina paahtaa uunissa ennen kattilaan kumoamista. Kukkakaalikeittokin nousee aivan uudelle makutasolle, kun kukkakaaalilohkot tai -viipaleet saavat hieman väriä pintaan uunissa.

Kun kukkakaalit ovat uunissa, kasvisliemen voi jo kuumentaa kattilassa. Sitten vaan laitetaan kukkakaalit liemeen, hieman makuja perään ja keitto soseeksi. Onneksi hyvän ruoan laittaminen ei ole sen monimutkaisempaa.

Maustoin kukkakaalikeiton nyt valkoviinillä ja jääkaapissa olleella sulatejuustolla – lopputulos oli ihana. Yhtä hyvin valkoviinin voi jättää pois tai korvata juuston lorauksella kermaa. Jos jätät viinin pois, laita keittoon pieni tippa valkoviinietikkaa tai sitruunamehua, jotta keitto saa kaipaamaansa hapokkuutta. Keiton voi viimeistellä vaikka tryffeliöljytipoilla tai helpolla yrttiöljyllä.


Jos pidät kukkakaalista, testaa nämä reseptini:

Jos taas olet keittojen ystävä, suosittelen sinulle näitä reseptejä:



Resepti



Paahdettu kukkakaalikeitto

neljälle

  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • hieman oliiviöljyä
  • 6–8 dl kasvislientä
  • 100 g sulatejuustoa (esim. koskenlaskija)
  • noin 1/2 dl valkoviiniä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • lisäksi: tryffeliöljyä tai yrttiöljyä

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lohko tai viipaloi kukkakaali ja huiski päälle hieman oliiviöljyä. Paahda kukkakaalia noin 20 minuuttia eli kunnes kaali on saanut pintaansa hieman väriä.
  2. Kuumenna kasvisliemi kattilassa.
  3. Laita kattilaan paahdettu kukkakaali.
  4. Keitä kunnes kaali on täysin kypsää. 
  5. Lisää juusto nokareina sekä viini. Anna juuston sulaa.
  6. Maista suolalla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.