Lihapullapelti – helppo one pot -ruoka

lauantai 4. huhtikuuta 2020
Kaupallisessa yhteistyössä K-Supermarket & Indieplace

Lihapullapelti syntyy yhden astian taktiikalla.

Lihapullapelti helppo one pot ruoka

Ai että rakastan yhden astian ruokia! Helppo lihapullapelti on one pot -ruokaa parhaimmillaan: maukasta, riittoisaa ja helposti muunneltavissa. 
Lihapullapelti helppo one pot ruoka

Lihapullapelti on saanut inspiraationsa K-Ruoka-sivuston lammaspyörykkäpellistä, mutta en malttanut olla tekemättä one pot -ruoasta omaa versiotani. Vaihdoin couscousin kvinoaan ja säädin hieman mausteita, mutta muutoin menin loistavan alkuperäisreseptin mukaan.

Kannattaa muuten kurkata K-Ruoan pääsiäisreseptisivut muutenkin. Siellä on vaikka mitä ihania kevääseen sopivia reseptejä. Vähän houkuttaisi kokeilla ainakin Kinder-kakkua – huh, mikä herkku!

Minä pysyn tietenkin pääsiäisenä kotona, kuten toivottavasti ihan jokainen teistäkin. Pääsiäisreissu suuntautuu tänä vuonna ihan kulmilla olevaan K-Supermarketiin. Onneksi valikoima on ihan yhtä runsas kuin ennenkin, sillä pääsiäisen ajan ruoista en aio tinkiä. Juhla on juhla poikkeusoloissakin! Pääsiäiseen tai pääsiäisruokiin ei meidän klaanilla kuulu suklaamunajahtia vahvempia perinteitä, mutta juuri se tekee pääsiäisestä minulle ruokajuhlista ihanimman. Voi syödä mitä vaan!

Tämä lihapullapelti on mainio vaihtoehto pääsiäiseksikin. Karitsan jauhelihan sijaan voi käyttää naudan jauhelihaa. Ja pelti muuntautuu helposti vegeksi, kun käyttää valmiita vegepullia, vaikka tässä meze-lautasella olevia pullia.

Helppo one pot ruoka kvinoa uunissa
Helppo one pot ruoka kvinoa uunissa



Resepti



Lihapullapelti – helppo one pot -ruoka

neljälle

lihapullat
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 1–2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1 rkl tuoretta minttua tai lehtipersiljaa hienonnettuna (voi jättää pois)
kvinoapeti
  • 2 dl kvinoaa
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 prk kikherneitä (säilyke)
  • 2 shalottisipulia lohkoina
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • noin 150 g fetajuustoa
jogurttikastike
  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • kourallinen tuoretta lehtipersiljaa silppuna
  • hieman tuoretta minttua silppuna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 rkl hunajaa
  • noin 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria
lisäksi
  • tuoretta pinaattia tai lehtipersiljaa (valmiin ruoan päälle)
  • sitruunalohkoja
  • sormisuolaa

  1. Tee ensin lihapullataikina. Anna tekeytyä puolisen tuntia.
  2. Huuhtele kvinoa huolellisesti kuuman juoksevan veden alla siivilässä. Näin kvinoasta häviää kitkeryys.
  3. Laita kvinoa uunivuokaan.
  4. Kaada päälle vesi, purista joukkoon sitruunamehu ja lisää suola. Sekoita.
  5. Laita shalottisipulilohkot uunivuokaan.
  6. Muotoile lihapullat ja laita pullat kvinoa päälle.
  7. Lisää vuokaan valutetut kikherneet ja kirsikkatomaatit.
  8. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia. Lisää fetajuusto lohkoina ja jatka paistamista vielä 15 minuutti. Ruoka on valmis, kun kvinoa on imenyt nesteen, mutta näyttää vielä mehevältä.
  9. Ruoan paistuessa sekoita kastike. Maista ja säädä suolaisuus ja makeus suuhusi sopivaksi.
  10. Laita ruoan päälle pinaattia tai lehtipersiljaa.
  11. Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.
  12. Kata pöytään myös sitruunalohkoja ja sormisuolaa, jotta jokainen voi lisätä niitä ruokaan halutessaan.
––––––

Tsekkaa myös nämä pääsiäiseen sopivat reseptini:

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.