Vihreät pavut uunissa

maanantai 12. elokuuta 2019
Unohda lötköt pakasteet. Vihreät pavut ovat herkkua, kun valmistat ne oikein! 

Vihreät pavut uunissa

Vihreät pavut ovat ehkä aliarvostetuimpia kasviksia. Kaikilla taitaa kuultaa mielessä pätkityt, ylikypsiksi keitetyt ja keitinveteen värinsä – ja makunsa – luovuttaneet pavunpätkät, joita on tarjolla työpaikkaruokaloissa ja huoltoasemilla. 

Unohdetaan mielikuva, sillä nämä pavut ovat jotain ihan muuta! Kun paahdat vihreät pavut uunissa, saavat ne syvän maun ja rapsakkuutta. Ja kun pavut kuorrutetaan kourallisella pecorinoa, tulee niihin vielä lisää rapeutta. Koukuttavan herkkuja vihreitä papuja olen kuullut kutsuttavan myös papu-ranskalaisiksi. Ainakin se on totta, että majoneesiin dipattuna sekä ranskalaiset että vihreät pavut ovat aivan mielettömän hyviä.

Paahdetut vihreät pavut jatkavat paahtamisen ilosanomaa. Olen ehkä tuhat kertaa kirjoittanut, että paahtaminen tekee kaikille kasviksille pelkkää hyvää. Kokosin alle muutaman todisteen, mukana on myös suosikiksi noussut uunifeta vesimelonin kanssa.



Vihreät pavut uunissa – vinkit onnistumiseen

Papuja paahtaessa tärkeää on kuumentaa uuni kunnolla. Sinä tunnet uunisi parhaiten, joten käytä napakkaa lämpötilaa. 225 astetta on hyvä ohjenuora. Kuumassa uunissa pavut paahtuvat nopeasti, jolloin niihin tulee rapeutta mutta ne eivät menetä napakkuuttaan. 

Muista myös laittaa pavut toisistaan irralleen, sillä kasassa olevat vihreät pavut eivät pääse paahtumaan kunnolla. Minä myös usein päästän höyryt pois uunista noin viiden minuutin jälkeen. Tämä on erityisen tärkeää, jos papuja – tai muuta paahdettavaa – on uunissa kerrallaan paljon.



Resepti



Vihreät pavut uunissa

2–4 annosta

  • 200–250 g tuoreita vihreitä papuja
  • 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • hieman suolaa
  • vajaa kourallinen pecorinoa

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen
  2. Pese ja kuivaa pavut.
  3. Leikkaa pavuista päät pois.
  4. Hiero papuihin öljy ja ripottele päälle hieman suolaa.
  5. Levitä pavut leivinpaperin päälle uunipellille.
  6. Ripottele papujen päälle pecorinoa.
  7. Paahda kuumassa uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes pavut ovat saaneet kauniisti väriä ja hieman rapeutta.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.