Helppo suklaamousse

tiistai 3. joulukuuta 2019
Muutaman raaka-aineen suklaamousse on helppo jälkiruoka. Aiotko tehdä tätä arkena vai juhla-aikaan?

Helppo suklaamousse


JOULUKALENTERIN 3. LUUKKU


Rakastan jälkkäreitä, jotka odottavat kaikessa rauhassa vuoroaan jääkaapissa. Suklaamousse on juuri sellainen jälkiruoka. Se ei kiukustu, vaikka illallinen venyisi tai makeanhimo yllättäisi vasta seuraavana päivänä.

Rakastan myös sellaisia jälkiruokia, joiden raaka-aineet ja tekoprosessin ymmärtää ensilukemalla. Sellainenkin tämä suklaamousse on. Raaka-aineet löytyvät lähimmästä kaupasta – kookoskermaa kun (tai -maitoa) myyvät nykyisin pienimmätkin ruokakaupat. Ja vispinä voi käyttää joko kermaa tai kauravispiä. Jälkimmäistä käyttämällä suklaamoussesta saa helposti maidottoman, kun muistaa käyttää myös maidotonta suklaata.

Jos suklaamousse kiinnostaa, mutta haluat myös leipoa, suosittelen kokeilemaan suklaamoussekakkujani. Nämä kakut saavat veden kielelle!




Resepti


Helppo suklaamousse

6–8 annosta

  • 2 1/2 dl kauravispiä (Kaslink) tai vispikermaa
  • 1 1/2 dl kookoskermaa
  • 180 g tummaa suklaata
  • hieman hunajaa tai agavesiirappia
  • karpaloita tai muita marjoja/hedelmiä

  1. Vispaa kauravispi/kerma pehmeäksi vaahdoksi. 
  2. Laita kookoskerma ja paloiteltu suklaa kattilaan ja sulata lempeällä lämmöllä.
  3. Sekoita vispi suklaaseokseen.
  4. Makeuta tarpeen mukaan.
  5. Annostele mousse tarjoiluastioihin heti, sillä suklaa alkaa jähmettää moussea välittömästi.
  6. Laita suklaamousse tekeytymään peitettynä jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
  7. Viimeistele karpaloilla tai muilla marjoilla tai hedelmillä.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.