Linssikeitto

keskiviikko 29. huhtikuuta 2020
Linssikeitto on vaivaton arkiruoka, jota on helppo muunnella. 

Linssikeitto

Keittoruoat ovat helppoudessaan voittamattomia. Yhden astian taktiikalla syntyy tämäkin linssikeitto, joka on samaan aikaan lempeä ja tuhti. Keiton mausteisuutta voi lisätä tai makumaailmaa muunnella – näin yksi resepti taipuu moneksi ruoaksi.

Linssikeiton muita vahvuuksia helppouden ja muunneltavuuden lisäksi ovat ruoan täyttävyys – linssit ovat tuhtia tavaraa – sekä edullisuus. Eikä sekään varsinaisesti haittaa, että raaka-aineita on helppo pitää aina kaapissa, sillä linssikeitto syntyy kuiva-ainekaapin aarteista. 

Linssien lisäksi keittoon laitetaan tomaattimurskaa ja kookosmaitoa. Sipuli ja valkosipuli sekä nippu muita makuaineita tuovat keittoon sävyjä ja syvyyttä. Ja entä jos kokeilisit maustaa keiton harissalla  tai punaisella currytahanalla? Myös korealaista gochujang-tahnaa voi kokeilla. Muista kuitenkin, että jos käytät valmiita tahnoja, lisää ne ennen suolan laittamista, sillä tahnat ovat usein suolaisia.

Keittopäivinä kannattaa pitää mielessä myös nämä reseptit:


Resepti



Linssikeitto

4–6 annosta

  • 1 sipuli
  • 2–4 valkosipulinkynttä
  • hieman öljyä kuullottamiseen
  • 400 g (1 prk) tomaattimurskaa
  • noin 5 dl vettä (lisää tarvittaessa)
  • 2 1/2 dl kookoskermaa tai -maitoa
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 2 tl kurkumaa
  • 2–3 tl suolaa
  • hieman sokeria tai hunajaa 
  • (chilitahnaa)

  1. Hienonna kuorittu sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppuja keskilämmöllä muutama minuutti.
  3. Lisää tomaattimurska, vesi, kookoskerma tai -maito ja kuumenna.
  4. Lisää huuhdellut linssit.
  5. Hienonna inkivääri ja lisää myös se keittoon. Lisää myös muut mausteet. 
  6. Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää vettä tarvittaessa.
  7. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.
  8. Maista ja säädä makua tarvittaessa.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.