Helppo parsa-pekonipiirakka

lauantai 16. toukokuuta 2020
Suolainen piirakka parsa-pekonitäytteellä – täydellistä!

Helppo parsa-pekonipiirakka

Suolaisista piirakoista helpoin on rustiikkinen galette, johon kuuluu rosoiset reunat ja sopivasti rento piirakan muoto. Galette on ihana myös siksi, että piirakkavuokaa ei tarvita lainkaan. Taikina kaulitaan pellille, täytteet ladotaan päälle ja taikinan reunoja hieman käännetään. 

Parsa-pekonipiirakasta tulee mehevä, kun parsojen ja melkein rapeaksi paistetun pekonimurun alle piilottaa kourallisen juustoraastetta, joka sekoitetaan ranskankermaan. Muuta ei tarvita. Tämän helpompaa suolaista piirakkaa ei olekaan!

Jos muuten pidät enemmän sellaisesta parsapiirakasta, jossa on kermainen munamaito, tutustu tähän parsa-pecorinopiirakkaan, joka sekin on ihanaa. Ja kun innostut leipomaan galetteja, kokeile ihmeessä tätä loistavaa antipasti-galettea.

Parsaresepteistä kannattaa lisäksi muistaa ainakin nämä:


Resepti



Helppo parsa-pekonipiirakka

4–6 annosta

pohja
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl ruisjauhoja (tai spelttiä)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • noin 2 rkl ranskankermaa tai maustamatonta jogurttia

täyte
  • 150–170 g pekonia
  • kourallinen juustoraastetta (esim. emmental)
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • noin 3 rkl ranskankermaa
  • noin 300 g vihreää tankoparsaa
  • Huiskaus oliiviöljyä ja sormisuolaa

  1. Nypi taikinan kuivat aineet sekä voi murumaiseksi seokseksi. 
  2. Lisää ranskankerma tai jogurtti ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. 
  3. Kääri taikina kelmuun ja laita tekeytymään jääkaappiin.
  4. Leikkaa pekoni pieneksi.
  5. Paista pekoni pannulla keskilämmöllä melkein rapeaksi.
  6. Sekoita juustoraaste ja ranskankerma. Mausta ripauksella suolaa sekä mustapippurilla.
  7. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  8. Kaulitse taikina leivinpaperille noin 25 cm kokoiseksi ympyräksi.
  9. Levitä juustoraasteseos taikinan päälle. Jätä reunoille muutama sentti tilaa.
  10. Laita päälle pekoni.
  11. Käännä piirakan reunoja hieman kohti keskustaa. Tilkitse repeämät.
  12. Poista parsoista puisevat kannat. 
  13. Mikäli olet tarkka parsojen kypsyyden kanssa, paista galettea ensin 10–15 minuuttia ilman parsoja ja lisää parsat vasta sen jälkeen. Piirakka paistuu kypsäksi 25–30 minuutissa.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.