5 parasta kakkua kevään ja kesän juhliin

torstai 16. toukokuuta 2019
Juhlakausi on leivontakausi. Tästä jutusta löydät viisi ihanaa kakkua kevään ja kesän juhliin.


Juhlia valmistellessa luotettavat reseptit ovat kullanarvoisia. Kun puuhaa on paljon, mutta aikaa on vähän, ei kakkujen testailuun saati toimimattomien reseptien kanssa tuskailuun ole aikaa. Siksi kokosin yhteen postaukseen muutaman takuuvarmaa reseptiä, joilla onnistut varmasti. Nämä kakut sopivat kaikkiin kevään - ja kesän juhliin synttäreistä valmistujaisiin ja rippijuhlista rentoihin häihin.

Yllätyksekseni blogin kakkureseptit ovat hyvin suklaisia, vaikka omat suosikkikakkuni ovat raikkaan marjaisia. Mutta jos Instagramia on uskominen, ja miksipä ei olisi, siellä puolella ruutua tykätään suklaasta. Onneksi nämä kaksi voi yhdistää: suklaakakun päälle voi latoa raikkaita marjoja.

Täydellinen suklaatäytekakku

5 suklaista kakkua juhliin


  • Täydellinen suklaamousse-täytekakku on suklaatäytekakkujen kuningatar. Se on kaunis kuin kukkanen, tuhdin suklainen, ja kakusta riittää isommallekin porukalle. Suklaamousse-täytekakku on siskoni bravuuri, joka hurmasi juhlavieraat viime kesänä keskimmäisen viikarin rippijuhlissa. 
  • Minttusuklaajuustokakku on Pätkiksen ystävän unelma. Kakku valmistuu ilman liivatetta, mikä tekee siitä astetta iisimmän valmistaa. Kakkupohja on tehty perunajauhoista, joten se on luontaisesti gluteeniton. Yhtä hyvin pohjaksi voi valita vaikka browniepohjan, jonka senkin voi tehdä gluteenittomana.
  • Maailman parhaat mokkapalat ovat mitä parhainta juhlatarjottavaa! Aivan erityisesti suosittelen tekemään mokkapaloja juhliin, joihin on tulossa myös lapsia – pienet ihmiset tykkäävät taatusti. Ja jos mokkapalat tuntuvat arkiselta, voi pohjalevyn leikata kahtia, laittaa väliin kuorrutetta, mansikoita ja ehkä kermavaahtoa ja nostaa toisen puolen levystä päälle. Kas, kakkuhan siitä tuli!


  • Suklaajäädykekakku eli Nina Lincolnin kakku on klassikko, ja se on mitä mainiointi juhlatarjottavaa, sillä kakun voi tehdä pakastimeen hyvissä ajoin valmiiksi. Tärkeää tietysti on suojata esimerkiksi kelmulla kakku huolellisesti, ettei se imaise itseensä vieraita makuja. Jos juhlat ovat sellaiset, joissa vieraat tulevat vähitellen, voi kakkuun lisätä halutessaan 1–2 liivatelehteä, jotta se sulaessaan pysyy paremmin kasassa. Parasta tietysti on tehdä pieniä kakkuja, jolloin uuden kakun voi aina nostaa pöytään, kun edellinen kakku on syöty. Olen tehnyt kakusta myös espressolla täydennetyn version – espresso-suklaajäädykekakku on ihanaa!
  • Suklaamoussekakku on yksi suosikeistani. Se on perinteinen suklaamoussekakku, jonka pohjana on browniemaisen tahmea tapaus. Päälle iso kasa marjoja. 

Suklaamoussekakku browniepohjalla
Jotta homma ei menisi aivan omien juttujen linkkailuksi, poimin mukaan myös muutaman houkuttavan bonuskakun. Hannan sopan Hanna on loihtinut kakun, joka ei ole ehkä perinteisin juhlakakku, mutta on juuri siksi niin ihana. Pannukakkukakku on täydellinen kakku rentoihin kesäjuhliin! Myös Hannan tekemä kakku saksanpähkinämarengista ja balsamico-kirsikoista kuulostaa aivan tyrmäävän hyvältä. Tiskivuorenemännän eli Heidin kauniskulhokakku ja Chocochilin Elinan vegaaninen Baileys-moussekakku kuulostavat aivan loistavilta.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.