Mangovaahto, nopea jälkkäri pääsiäiseksi

torstai 5. huhtikuuta 2012
Mangovaahto on pääsiäisen nopein jälkiruoka. Herkullinen vaahto syntyy vain muutamasta raaka-aineesta.


Raikas, hedelmäinen ja täyteläinen. Suussasulava, keväänkeltainen ja pirteä. Mämmikö? Ei, vaan mangovaahto, joka on valmista viidessä minuutissa joko jälkiruoaksi tai välipalaksi. Ainekset säilyvät kaapissa viikkoja avaamattomana, joten mangovaahto sopii hyvin myös vierasvaraksi.

Sitä paitsi. Tämä on paljon parempaa kuin mämmi. 




Resepti



Mangovaahto

neljälle

  • 1 prk vispi- tai kuohukermaa
  • 1 prk rahkaa
  • 3–4 dl 100% mangososetta
  • noin 1/2 dl sokeria

  1. Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  2. Lisää rahka ja jatka hetki vatkaamista. 
  3. Lisää mangosose ja sokeri. Sekoita.
  4. Tarjoa siltään, mangososeen tai tuoreen mangon kanssa. Voit myös rouhia päälle suklaata.
–––––

11 kommenttia

Campasimpukka kirjoitti...

Minulla on mango tuolla, olen sitä pyöritellyt, että mitä tekisin. Nyt tiedän:) Kiitos!

Hannele kirjoitti...

Rouva on hyvä vaan. Tuore mango on ihan parasta! Toivotaan, että mangosi on makea.

Hyvää pääsiäistä!

Kotiharmi kirjoitti...

Otsikon luettuani ajattelin, että haa, sinä oot kahminut lähikaupasta kaikki säilykemangot!!! Kas kun mangovaahto oli mielessä mulla, muttei ollu mangoa. Mangososeesta en ole kuullutkaan. Pitää käydä S-kaupassa. Mangovaahto on ihanaa!

Hannele kirjoitti...

Minusta mangosose on satakertaa parempaa kun säilykemango. Omani ostin Stockalta, mustaa boxia oon löytänyt Linnanmaalta.

Mangosose on muuten älyhyvää kuoharin kanssa, niinkun mangobellini :)

Campasimpukka kirjoitti...

Luin, että mangogobeliini ja mietin, että millaisesta seinävaatteesta mahtaa olla kyse:)

Kotiharmi kirjoitti...

Oh. Huomenna Stokkalle. Mangobellini mielessä.

Ketturouva kirjoitti...

Hih, teilläkin on Aalto-malja päässyt tarjoiluastiaksi. :D

Kiitos vinkistä, en ole tuota mangososetta hoksannut, mutta nyt osaan etsiä.

bronx kirjoitti...

Veikkaan että Alvar A. ei ihan visioinut tätä use casea Savoy-maljakolle, mutta whattheheck, toimii!

--bronx

Anonyymi kirjoitti...

Ihanalta näyttää! Voisko rahkan korvata mascarpone juustolla?

Hannele kirjoitti...

Mascarponella voi korvata melkein mitä vain, kun minulta kysytään:)
Rahka tuo tietysti happamuutta ja keveyttä, mutta mascarpone sellaista samettisuutta, että vola!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää en laittanu rahkaa

Sisällön tarjoaa Blogger.